Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Tvådagarsresa till Värmland och Dalsland

18 maj @ 07:30 - 19 maj @ 22:00

Ann-Britt Höglunds trädgård

18 maj
Under pingsthelgen gör vi en tvådagsresa till Värmland och Dalsland. Vi besöker först Paula Vargs trädgård i Åmål. De bor på en bergig och stenig udde. Trädgården på cirka 5 000 kvadratmeter med Vänern på tre sidor ger en utmaning för odlingen. De gillar surjordsväxter, träd, buskar funkior och mycket annat. Finns även växter till försäljning.

Paula Vargs trädgård

Paula Vargs trädgård

Lunch för de som vill på Berga Bistro
Nästa besök blir hos Helena Hansson i Säffle, som har en skuggträdgård i zon 3. En trädgård som hon själv har designat, anlagt och sköter själv. Hon älskar mjuka former och gröna färger som kombineras med bladformer i olika höjder. Här finns 70 olika hostor, en del rhododendron och ett 30-tal japanska lönnar. Även en liten plantskola med växter till försäljning.

Dagen avslutas i Stadsträdgården i Karlstad där Jonas Grund kommer att guida oss. Middag på hotell Clarion Hotel Plaza som ligger på gångavstånd från Stadsträdgården.

19 maj
Frukost
09.00 Avresa till Ann-Britt Höglund. Trädgården är en avstyckad lantgård på 5 300 kvadratmeter med ett stort woodland, olika miljöer, berg i dagen och två dammar. De senaste åren har jag bytt till växter som kräver mindre skötsel och är vackra hela året. Ann-Britt tycker om att skapa kontraster med färger, bladformer, nivåer. Finns reportage i Trädgårdsamatören 2015:4 och 2020:1 om Trillium.

Ann-Britt Höglunds trädgård

Ann-Britt Höglunds trädgård

Sedan besöker vi Karin Björklund i Molkom som har en stor kuperad trädgård med tre dammar, träd och buskar. I maj är det lundväxter, lökväxter, sippor, rhododendron, pioner med mera som är igång. Har eventuellt plantor till försäljning. I nr 4 av Trädgårdsamatören 2020 finns ett reportage med fina bilder från hennes trädgård.

Karin Björklunds trädgård

Karin Björklunds trädgård

Cirka 12.30 Lunch för de som vill på Ansogrillen i Molkom
Därefter åker vi till Stolpens plantskola. Där serveras också bussfika.
Avfärd cirka 15.30. Vi avslutar hos Ywonne och Uno Eriksson i Gullspång. De har stor damm med koi, ovanliga träd och buskar; bland annat skenkamelior, gulved, katalpa, lönnar, cirka 40-50 magnolior och mycket mer.

Ywonne och Uno Erikssons trädgård

Ywonne och Uno Erikssons trädgård

Avresa, pris och anmälan
07.30 Skövde Lidl
08.00 Falköping McDonalds
08.40 Vara vid AMB (Academy of Music and Business)
Ta med förmiddagsfika
Pris inkl. kvällsbuffé och frukost på hotellet samt eftermiddagsfika x 2: 1 562 kronor. Enkelrumstillägg 610 kronor.

Sista anmälningsdag är 28 april på lista vid månadsträffarna eller
till Eva Werner 0760-614 108.

Sista betalningsdag 30 april till Bankgiro: 5152-8529. Ange vid betalning ”18/5” + namn. Avbeställningsskydd 195 kronor/person.

Detaljer

Start:
18 maj @ 07:30
Slutar:
19 maj @ 22:00
Evenemang Kategorier:
,

Arrangör

Trädgårdsamatörerna Skaraborg
Visa Arrangör-webbplats